AAWEBBI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aloittaminen AA:ssa

Siirry alas

Aloittaminen AA:ssa Empty Aloittaminen AA:ssa

Viesti  Kari W 2008-11-11, 23:49

OHJEITA TULOKKAALLE

SINÄ ALOITAT

Olet tehnyt päätöksen. Olet ottanut ensimmäisen askeleen ja sanonut itsellesi: ”Kyllä, olen yksi noista ihmisistä, jotka ovat voimattomia alkoholin suhteen. Olen menettänyt elämäni hallinnan. En pysty lopettamaan juomista ja haluan apua.” Olet huomannut, kuten kirjassa Nimettömät Alkoholistit sanotaan, että alkoholi on viekas, hämäävä ja voimakas.

Juomisen lopettamiseksi ja raittiina pysymiseksi on muutamia yksinkertaisia periaatteita, joita sinun tarvitsee soveltaa omaan elämääsi. Nämä periaatteet muodostavat AA:n toipumisohjelman. Ne voivat toimia sinun kohdallasi yhtä tehokkaasti kuin ovat toimineet muiden kohdalla. Seuraavana on muutamia ehdotuksia, jotka meidän mielestämme auttavat sinua tielläsi toipumiseen.

ELÄ PÄIVÄ KERRALLAAN

AA on ”päivä kerrallaan” -elämäntapa. Yritämme jakaa elämän pieniin osiin, jotka kykenemme hallitsemaan. Pysymme raittiina päivän kerrallaan, tarvittaessa vaikka tunnin kerrallaan. Me teemme työmme tehtävän kerrallaan. Me ratkaisemme ongelmamme yhden kerrallaan. Me siivoamme menneisyytemme yhden sotkun kerrallaan. Me yritämme tietoisesti luovuttaa elämämme ja tahtomme oman käsityksemme mukaisen Korkeamman Voiman huomaan.

Opetellessamme soveltamaan AA:n periaatteita elämäämme me pyydämme apua muilta AA:n jäseniltä, tukihenkilöiltämme ja Korkeammalta Voimaltamme, johon useimmat meistä luottavat toipumisemme perustana.

KÄY KOKOUKSISSA

Suomessa järjestetään AA-kokouksia päivittäin. Suurilla paikkakunnilla on useitakin kokouksia samana päivänä, joihin jokainen apua tarvitseva alkoholisti voi osallistua. Käytä paikkakuntasi tai valtakunnallista kokousluetteloa. Jokaisella jäsenellä olisi hyvä olla oma kappaleensa. Sitten vain käyt niin monessa kokouksessa kuin voit.

Kuten eräs AA:n jäsen sanoo: ”Iso Kirja on sinun tiekarttasi ja kokoukset ovat sinun tankkauspaikkojasi.”

HANKI ITSELLESI TUKIHENKILÖ


Jotkut jäsenet saattavat kertoa sinulle, että he raitistuivat ilman tukihenkilön (kummin) apua, ja he saattavat kertoa totuuden. Kuitenkin AAkokemuksemme osoittaa, että sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet tukihenkilön avulla kuin ilman. AA:ssa todennäköisesti huomaat, että tukihenkilösi on elintärkeä osa sinun toipumisohjelmaasi. Tukihenkilösi kuuntelee sinua ja tekee ehdotuksia. Hän kertoo, mikä on toiminut hänen kohdallaan, osoittaa ongelmalliset kohdat ja auttaa sinua päättämään, mitä niille pitäisi tehdä. Toisin sanoen, tukihenkilösi auttaa sinua ymmärtämään AA-ohjelmaa ja opastaa sinua toipumisen tiellä.

Vaikka tukihenkilöt eivät pystykään ratkaisemaan kaikkia ongelmiasi, he auttavat sinua kohtaamaan ne rehellisesti ja rohkeasti sekä neuvovat ratkaisemaan ne AA-ohjelmaa käyttämällä. Voit yleensä luottaa tukihenkilöihin siinä, että he tekevät oman osuutensa ja auttavat sinua tekemään omasi.

VALITSE ITSELLESI KOTIRYHMÄ


Kun jotkut meistä johdateltiin AA:han jonkin tietyn ryhmän kautta, ajattelimme, että meidän tulisi lukeutua juuri siihen ryhmään emmekä saisi käydä muissa kokouksissa. Mikään on tuskin kauempana totuudesta. Voit vapaasti käydä eri ryhmien kokouksissa, mutta ennemmin tai myöhemmin sinun tulisi alkaa säännöllisesti käydä sen ryhmän kokouksissa, jota pidät kotiryhmänäsi.

Kotiryhmän valitseminen ei kuitenkaan saisi estää sinua käymästä muissa kokouksissa. Käy niin monessa kokouksessa kuin tunnet tarvitsevasi. Ja vielä muutamassa lisää.
On erilaisia ryhmiä, joista valita. Ryhmän, jonka valitset kotiryhmäksesi, tulisi olla ryhmä, jossa voit raitistua, pysyä raittiina ja tuntea olevasi osa ryhmää.
Kotiryhmäsi tulisi olla se paikka, joka haastaa sinut jatkamaan kasvamistasi ja jossa sinulla on niin paljon ystäviä, ettei sinulla tunnu olevan varaa pysyä poissa.

LUE KIRJOJA

Ehdotamme, että luet niin pian kuin mahdollista nämä tärkeät kirjat, jotka selittävät AA:n toipumisohjelmaa, historiaamme ja perinteitämme:

”Iso Kirja” NIMETTÖMÄT ALKOHOLISTIT
”Neuvon vilpittömästi jokaista alkoholistia lukemaan tämän kirjan. Vaikka alkoholisti avaisi kirjan pilkallisin mielin, voi olla että hän rukoilee ennen kuin on päässyt loppuun.” (William D. Silkworth, lääket. tri, Nimettömät Alkoholistit s. 30) [b]
Kari W
Kari W
Vetäjä

Viestien lukumäärä : 1110
Registration date : 01.11.2008

https://aawebbi.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa